Hoe u uw tuin kunt uitbreiden met zonne-energie verlichting

Hoe u uw tuin kunt uitbreiden met zonne-energie verlichting? Wilt u uw tuin lichter en uitnodigender maken? U kunt verlichting op zonne-energie proberen. Verlichting op zonne-energie is een geweldige manier om uw tuin echt op te laten vallen. Lampen op zonne-energie kunnen ook worden gebruikt voor beveiligingsdoeleinden.

Lampen op zonne-energie of Solar verlichting zijn een geweldige manier om verlichting te bieden in gebieden die geen elektriciteit hebben of die een gemakkelijke, schone en kosteneffectieve lichtbron nodig hebben. Ze zijn erg handig als je een grote buitenruimte hebt, zoals een tuin of erf.

1) Bepaal welk type zonne-energie het beste is voor uw behoeften – heeft u ’s nachts een fel licht nodig? Overdag misschien wat minder fel licht?

Beginnen met het plannen van uw zonnetuin

Zonne-energie is een van de meest duurzame energiebronnen. Het is een alternatief voor fossiele brandstoffen dat geen uitstoot heeft en heeft bijgedragen aan de vermindering van broeikasgassen. Het mooie van zonne-energie is dat het constant gratis is, zolang de zon schijnt. En het geeft ons niet alleen energie, maar het kan ons ook helpen ons eigen voedsel te verbouwen!

Hier zijn enkele eenvoudige stappen die u moet volgen bij het ontwerpen van uw zonnetuin:

– Kies een zonnige plek die minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgt. Op deze manier kunt u het rendement van uw zonnepanelen maximaliseren en ervoor zorgen dat ze voldoende zonlicht ontvangen

– Als u bomen in de buurt heeft, zorg er dan voor dat ze niet constant voor schaduw zorgen

Tips en strategieën voor tuinontwerp

Ideeën voor het ontwerpen van zonne-tuinen zijn niet alleen voor zonnepanelen. Ze kunnen worden gebruikt om een aantrekkelijke en functionele buitenruimte te creëren. De juiste combinatie van planten, verlichting en structuren kan van een dakterras of terras een aangename leefruimte maken.

De principes van zonne-landschapsontwerp zijn hetzelfde voor elk tuinontwerp. Bij het ontwerpen van uw zonnetuin dient u echter op de volgende aspecten te letten:

– Uw beschikbare ruimte – probeer deze niet te vol te zetten door te veel planten of beelden te gebruiken

– Uw verlichtingsbehoeften – bedenk hoeveel zonlicht er nodig is in uw tuin op verschillende tijdstippen van de dag

– De milieuvoordelen die de tuin zal opleveren

LED’s versus HPS of metaalhalide – welke optie kiest u?

Als het gaat om het kiezen tussen LED’s en HPS of metaalhalide, is de beslissing gebaseerd op verschillende factoren, waaronder kosten per watt, spectrale output, efficiëntie en meer factoren. Een optie is om de voordelen van een bepaald type lamp in een bepaald gebied te evalueren. LED-kweeklampen kunnen bijvoorbeeld een betere keuze zijn voor een binnentuin die niet veel natuurlijk licht krijgt. En metaalhalogenide is misschien beter voor het stimuleren van bloemgroei buitenshuis in gebieden met veel direct zonlicht.

Waar moet u op letten bij het installeren van tuinverlichting op zonne-energie?

Het is belangrijk op te merken dat niet alle soorten tuinverlichting op zonne-energie met elkaar compatibel zijn. De beste plaats voor buitenverlichting op zonne-energie is de zuidkant van het huis, zodat het veel zon ontvangt.

Het meest voorkomende type Solar tuinverlichting  op zonne-energie is landschapsverlichting op zonne-energie, die wordt gebruikt om sommige functies te accentueren of sommige functies te benadrukken. Zonnepadverlichting zou een betere optie zijn als u een gemakkelijk pad door de tuin of het erf wilt creëren, terwijl zonneschijnwerpers kunnen worden gebruikt voor gebieden zoals bomen en struiken.

Als u daarentegen het hele gazon wilt verlichten, gebruik dan lichtslingers voor buiten of gewoon kerstverlichting!