Een beleggingspand financieren? Dit kun je doen

vastgoed hypotheek rente


Zoek je naar iets waarmee je meer geld verdient? Heb je best wat spaargeld, dan kan een beleggingspand wellicht de juiste keuze zijn. Steeds meer mensen kiezen ervoor om op deze wijze rendement uit hun spaargeld te halen. Waarom zou je precies in vastgoed investeren? En hoe kun je dit het beste doen? Wij beantwoorden deze vragen in dit artikel. Lees snel verder voor meer informatie.

Redenen om in vastgoed te investeren
Er zijn diverse redenen om in vastgoed te investeren. Denk bijvoorbeeld aan het opbouwen van een extra spaarpotje voor je oude dag, sparen voor je kinderen of andere doeleinden.  Je kunt niet alleen investeren voor in de toekomst, maar ben je ook verzekerd van maandelijkse huurinkomsten. Om een beleggingspand te financieren, maak je gebruik van een vastgoed hypotheek. Hierbij betaal je vastgoed hypotheek rente. Omdat er verder op spaargeld weinig rendement is, kan het best interessant zijn om in vastgoed te financieren.

Zo financier je een beleggingspand
Als je een beleggingspand wilt financieren, dien je er rekening mee te houden dat 30% van de investering eigen geld dient te zijn. Je moet dus zeker eigen spaargeld inbrengen. Je kunt de 70% van de waarde van het beleggingspand met een speciale hypotheek laten financieren. Hoe dat precies zit? Daar vertellen we je hieronder meer over.

Diverse soorten hypotheken
Wil je jouw beleggingspanden financiering rond hebben,dan heb je de keuze uit verschillende geldverstrekkers die een hypotheek aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan banken, maar ook de Woonbond. Welk onroerend goed je exact kunt financieren met de hypotheek verschilt per geldverstrekker. Er zijn geldverstrekkers die enkel woningen financieren, maar ook geldverstrekkers die enkel bedrijfspanden financieren. Ook kan het per geldverstrekker verschillen of je een woning kunt kopen om aan een familielid te verhuren. Het kan zijn dat je dan een andere hypotheekvorm aangeboden wordt. Welke hypotheekvorm je krijgt is tevens verschillend. Je kunt bijvoorbeeld een annuïtaire hypotheek krijgen of een lineaire hypotheek. Er zijn vaak aflossingsvrije delen mogelijk.

Ook een beleggingspand financieren?
Wil je wat extra geld hebben en overweeg je na het lezen van dit artikel jouw beleggingspand te laten financieren? Bereken dan eerst eens je maximale hypotheek en win advies in bij een hypotheekadviseur. Zo weet je straks precies wat je nodig hebt voor de financiering voor jouw bedrijfspand en welke hypotheek hier het beste bij past. Wij wensen je veel succes met het rondkrijgen van de financiering voor jouw beleggingspand!


Geplaatst in: Page